miercuri, 21 noiembrie 2012

Lecturile generaţiei mele


Activitatea intitulată ,,Lecturile generaţiei mele" s-a desfăşurat în CDI, în  data de 23 octombrie 2012, orele 17. Au participat o parte din  elevii din clasei a V-a A, însoţiţi de părinţi sau bunici.
Scopul întâlnirii a fost nu numai de a stârni interesul elevilor pentru lectură,  ci  şi,  de a-i apropia  de profesorul de limba română, de bibliotecarul şcolii  şi de părinţi. 
În debutul activităţii le-am prezentat părinţilor o parte din activităţile desfăşurate de elevii şcolii în anul şcolar precedent. Majoritatea  activităţilor prezentate  au avut ca scop iniţierea elevilor în cercetarea  documentară, subiect ce a  stârnit interesul părinţilor  şi a generat un dialog constructiv.
În următoarea secvenţă a activităţii, condusă de doamna  Gabriela Medan,  profesoară de limba şi literatura română, diriginta clasei, a avut loc
 evidenţierea unui  titlu a   unei opere literare citite, de către fiecare participant, apoi caracterizarea unei persoane participante în funcţie de cartea citită. Activitatea a continuat cu lectura  textului ,,La ce foloseşte profesorul?", de Umberto Eco,  alegerea unui citat din text, motivarea alegerii făcute. 
La finalul activităţii au avut loc discuţii asupra rolului profesorului, amintindu-se că primul profesor este părintele.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu