joi, 14 aprilie 2011

Lectura între generaţii

A devenit deja tradiţie la nivelul şcolii noastre, ca în luna aprilie să aibă loc activităţi speciale, dedicate cărţii şi lecturii. Deoarece pe data de 2 aprilie este Ziua internaţională a cărţii pentru copii,  iar pe 23 aprilie Ziua Internaţională  a Cărţii, noi am stabilit calendarul activităţilor în perioada 11- 14 aprilie 2011, înainte de vacanţă.  Pentru a sărbători aceste evenimente elevii clasei a III-a C şi-au invitat părinţii şi bunicii, în Centrul de Documentare şi Informare,  să participe alături de ei la o  activitate în care să-şi împărtăşeasca experienţele lor de lectură. Copiii au dat startul activităţii prezentând fiecare o carte preferată,  pe care au dorit să o recomande tuturor participanţilor. Ei au adus argumente prin care i-au convins pe ceilalţi să citească cartea. Părinţii au spus că citesc şi acum lecturile pe care le parcurg copiii lor, şi că le place să recitească unele cărţi pe care le-au citit în copilărie.
Copiii ştiu de ce este important să citească. Iată câteva răspunsuri: pentru că ne îmbogăţim vocabularul, ne dezvoltăm imaginaţia, devenim creativi şi inteligenţi, lectura ne duce într-o altă lume, etc.
În a doua parte a activităţii a avut loc un atelier de lucru, unde grupe formate din doi elevi şi un părinte au realizat postere cu mesaje pro lectură.
Atât părinţii cât şi copiii au declarat că a fost utilă activitatea şi că le-a reamintit tuturor cât de importantă este lectura.
Pentru a le dovedi că le place cartea şi lectura, elevii i-au invitat pe părinţi să participe la sceneta ,,Tinereţe fără învăţătură şi viaţă fără carte", activitate la care au participat şi alţi colegi din clase mai mari, cadre didactice şi preşcolarii de la Grădiniţa nr.10.
Activităţile fac parte din Proiectul Cercul de lectură, al clasei a III-a C, condus de prof. Daniela Florian în colaborare cu bibliotecarul documentarist Viorica Telcian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu