luni, 4 aprilie 2011

Literatura si gastronomia

Proiectul porneste de la dorinta de a sarbatori Ziua Internationala a Alimentatiei Sanatoase (16 octombrie) si de la corelarea acestui eveniment cu procesul instructiv, prin reflectarea rolului pe care secventele descriptive cu tematica gastronomica le au in economia operelor literare.Opere literare selectate,ce surprind aspecte gastronomice: Ion Creanga - ,,Amintiri din copilarie", Ion Creanga - Povestea lui Harap Alb", Gabriel Liiceanu - ,,Usa Interzisa", Thomas Mann - ,,Muntele vrajit", Costache Negrzzi - ,, Alexandru Lapusneanu", Andrei Plesu - ,,Jurnalul de la Tescani", Marin Preda - ,,Morometii", Marcel Proust - ,,In cautarea timpului pierdut", Mihail Sadoveanu - ,,Iapa lui Voda".
Grup tinta: clasa a VII-a A
Data: 15 octombrie 2010
Coordonator: prof.dr.Gabriela Medan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu